Blog

  • Home
  • Haberler

Yalova Nitelikli İstihdam Merkezinde Temel Atma Gerçekleştirildi…

Yalova Nitelikli İstihdam Merkezinde Temel Atma Gerçekleştirildi…

04.10.2022 Salı günü, Yalova Makine İhtisas OSB’de kurulacak olan Nitelikli İstihdam Merkezi ile TSE Test ve Kalibrasyon Merkezi temel atma töreni, Yalova OSB şantiye alanında gerçekleştirildi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da teşrifleriyle gerçekleşen törende; il ve ilçe protokolünün yanı sıra Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, OSB Yönetim Kurulu ve OSB katılımcıları hazır bulundu.

Nitelikli İstihdam Merkezi Gençlere Umut Olacak
Geçtiğimiz Nisan ayında Bakan Varank’ın da katılımıyla Yalova Valiliği’nde protokolü imzalanan Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi projesi ile; Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde kurulacak ve MARKA tarafından desteklenecek Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) gençlere umut olacak. Üretim tesislerinin en önemli sorunu olan nitelikli çalışan istihdamı konusunda Yalova’da yaşayan özellikle genç işsizlerin, bu projeyle kurulacak eğitim merkezinde sanayi sektörüne yönelik istihdam garantili mesleki eğitimleriyle, sanayi için gerekli nitelikler edindirilerek iş gücüne katılımları sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Son zamanlarda dünya büyük çalkantılar içerisindeyken, biz yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Sanayicilerimizin ve girişimcilerimizin yatırım iştahı çok şükür bitmiyor. İşte Yalova’da da bunun örneğini görüyoruz” dedi.

Yalova OSB’nin yenilikçi, yeşil ve sürdürülebilir üretim vizyonunu ortaya koyarak farklılığını gösterdiğini belirten Bakan Varank, “OSB’lerimizin sayısı 341’e ulaştı. Türkiye’de yatırım iştahı en üst seviyede. Yalova da yatırımların birer birer temelleri atılıyor. Edirne’den Diyarbakır’a Samsun’dan Adana’ya 44 yeni OSB için yer seçimi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yalova üretim istihdam ve ihracat üssü olan OSB’lerden biri de bugün bizleri en güzel şekilde ağırlayan Yalova Makine İhtisas OSB’dir. Burada farklı bir vizyonu Tüm Türkiye’ye gösteriyoruz. OSB’mizin en önemli özellikleri yenilikçi yeşil ve sürdürülebilir bir üretim üssü olma vizyonunu bu dönemde ortaya koyabilmesidir. 620 hektar alana sahip Yalova Makine İhtisas OSB yeşil yatırımlarını tamamladığında çevreci bir altyapıya sahip olacak. İlk fabrikaların temelleri kısa süre önce atıldı. Biraz önce başkana sordum inşallah ilk açılışları nisan ayı gibi yapacağız. İnşallah ilk açılışlar olduğunda nisanda Yalova’mızı ziyaret edelim onun da hep birlikte açılışını gerçekleştirelim. Yeşil vizyonu sayesinde şu anda inşaatı devam eden bu tesisler daha az kaynak tüketen ve enerjiyi verimli şekilde kullanan yapılar şeklinde inşaatları devam ediyor. Binalar tamamlandığında TSE’nin yeşil bina sertifikasyonuna sahip olacak.”

“Başkanımız da bahsetti diğer OSB’lere örnek olmak açısından ben yine tekrar etmek isterim ki bakınız bu OSB’de sürdürülebilir su yönetimi için 2 milyon m3 hacimli bir baraj, yağmur suyunun kullanılması için bir altyapı, sokak aydınlatmalarında yenilenebilir enerji, akıllı elektrikli otopark projeleri sıfır atık yönetim sistemi, laboratuvarlar enstitüler fakülte ve meslek lisesi yer alacaktır, bu manada OSB’nin yaklaşımı tüm OSB’lere pusula niteliğinde olmalıdır. Ve tabi sadece OSB’ler için değil aslında yerel yönetimlere de örnek olacak bir çalışma. En güzel örnekleri yaparak vatandaşımızın ihtiyacı olan hizmetleri onlarla buluşturacağız.” dedi.